Matig pannkaka med vegetarisk fyllning

Månadens gröna – galette med rödbetor och linser

Här kommer mitt bidrag till Månadens Gröna i februari på temat baljväxter. Jag är egentligen inte överförtjust i varken bönor eller linser men försöker få in dem i olika maträtter på ett sätt så de inte tar över utan bara finns med i bakgrunden som utfyllnad, som i denna matiga pannkaka inspirerad av Åre crêperi.

Matig pannkaka med vegetarisk fyllning

Galette med rödbetor och linser

1 dl teffmjöl
1 dl rismjöl
1 tsk fiberhusk
½ tsk salt
3 ägg
4 dl (havre)mjölk

Blanda mjöl, husk och salt i en skål.
Vispa ned hälften av mjölken, äggen, samt slutligen den resterande mjölken.
Vispa allt riktigt slätt. Låt sedan stå och svälla minst en halvtimme.
Grädda pannkakorna i smord, het panna, någon minut på varje sida.
Det blir ca 8 st pannkakor totalt, dvs 4 portioner.

Matig pannkaka

Vegetarisk fyllning

4 kokta rödbetor
1 pkt gröna linser
1 liten rödlök
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
2 tsk mortlad rosmarin
Salt och svartpeppar

Tärna rödbetorna och rödlöken i mindre bitar.
Blanda samman med resterande ingredienser.

Fördela fyllningen på pannkakan och toppa med:
Bladspenat
Smulad fetaost
Hackade rostade mandlar

Rulla eller vik ihop pannkakan och ät.

Vegetarisk fyllning

Matig pannkaka med vegetarisk fyllning

Share:

1 comment

  1. Så trevliga och inspirerande bilder!
    Jag vill hem och laga galettt på momangen -typ.
    Kram

Kommentera